ПАНЦЕРОТИ
ПОДГОТОВКА
1/2 кг. ( 1 кг ) брашно, 1 ( 2 ) јајце, пола ( цел ) квасец, пола ( цела ) лажичка сол, 1 ( 2 ) лажици зејтин, пола ( цела ) шоља млеко, пола ( цела ) шоља вода. Се замесува и се прават во форма како на сликата, а се филуваат по желба. Се пржат во врел зејтин само да се зацрвенат и веднаш се вадат.
Со 1/2 кг. брашно се прават 18 парчиња, а со 1 кг. брашно се прават 34 парчиња.
1/2 кг. ( 1 кг ) брашно, 1 ( 2 ) јајце, пола ( цел ) квасец, пола ( цела ) лажичка сол, 1 ( 2 ) лажици зејтин, пола ( цела ) шоља млеко, пола ( цела ) шоља вода. Се замесува и се прават во форма како на сликата, а се филуваат по желба. Се пржат во врел зејтин само да се зацрвенат и веднаш се вадат.
Со 1/2 кг. брашно се прават 18 парчиња, а со 1 кг. брашно се прават 34 парчиња.
ДОБАР АПЕТИТ !
No comments:
Post a Comment