СОСТОЈКИ
Лазањи, 450 гр. мелено месо, 1 главица кромид, 400 гр. сос болоњезе, 25 гр. путер, 25 гр. брашно, 425 ml млеко
СОСТОЈКИ
300 гр. бисквити, 0,5 l млеко (плус малку млеко за потопување) , 5 лажици брашно, 100 гр. шеќер, ванилин шеќер, 150 гр. маргарин, 4 киви, шлаг и пудинг од ванила.
300 гр. бисквити, 0,5 l млеко (плус малку млеко за потопување) , 5 лажици брашно, 100 гр. шеќер, ванилин шеќер, 150 гр. маргарин, 4 киви, шлаг и пудинг од ванила.
КАКО ДА НАПРАВИТЕ КАПУЧИНО КОЛАЧИ ?
СОСТОЈКИ
- 200 гр. бело чоколадо
- 2 лажици масло
- 100 гр. црно чоколадо
- 100 мл. слатка павлака
- капучино
ПОДГОТОВКА
- Се растопува белото чоколадо на тивок оган со 2 лажици масло и се премачкуваат силиконските калапи 2-3 пати.
- Потоа се приготвува капучино смесата за пралине цветовите: на пареа се топи црното чоколадо и постепено се додаваат слатката павлака и капучиното и се меша додека не се добие хомогена смеса. Оставаме да се олади.
- Со изладената смеса се полнат силиконските калапи и се затвораат со бело чоколадо.
- Калапот стои во фрижидер 2-3 часа да се стегне добро чоколадото. Се вадат цветовите од калапот и се сервираат во чинија.
ДОБАР АПЕТИТ !
No comments:
Post a Comment