СОСТОЈКИ
500 гр. кори за баклава (ВЕРО), се мешаат 400 гр. толчени ореви и 100 гр. рендано чоколадо, 250 гр. путер и 6 лажици масло.
ШЕРБЕТ : 700 гр. шеќер и 500 ml вода
ПОДГОТОВКА
Секоја кора се дипли на половина, се ставаат две лажици од измешаната смеса од ореви и чоколадо, се витка што е можно постегнато и се редат на подмачкан плех. Пожелно е да се намачкаат со масло во самото редење помеѓу корите. Се сече баклавата и се полева со истопен путер и масло. Се пече во загреана рерна на 200-250 степени околу 10-15 минути дури се зацрвени. Жешка баклавата се попарува со врел шербет.
ДОБАР АПЕТИТ !
Mali Soveti Za Golemi Promeni: Како Да Подготвите Грчка Баклава ? >>>>> Download Now
ReplyDelete>>>>> Download Full
Mali Soveti Za Golemi Promeni: Како Да Подготвите Грчка Баклава ? >>>>> Download LINK
>>>>> Download Now
Mali Soveti Za Golemi Promeni: Како Да Подготвите Грчка Баклава ? >>>>> Download Full
>>>>> Download LINK