Saturday, October 19, 2013

ЛАЗАЊИ



СОСТОЈКИ


Лазањи, 450 гр. мелено месо, 1 главица кромид, 400 гр. сос болоњезе, 25 гр. путер, 25 гр. брашно, 425 ml млеко




ПОДГОТОВКА


Рерната се загрева на 180 степени. 450 гр. мелено месо се пржи со сечкан кромид. Се додава 400 гр. сос болоњезе. Во тавче се остава 25 гр. путер да се растопи и се додава 25 гр. брашно и се пржи 1-2 минути. Постепено се додава 425 ml млеко . Во сад за печење наизменично се редат сосот од месо, лазањите и бешамел сосот. Се додава рендан пармезан. Се пече 30-35 минути. Доколку сакате може да додадете и кисела вода за печење , затоа што лазањите се подготвуваат без претходно варење.


ДОБАР АПЕТИТ !

No comments:

Post a Comment