Friday, December 6, 2013

КАКО СЕ ПОДГОТВУВА ДИВЕЧ ?



ОТКРИЈТЕ ЈА ТАЈНАТА ЗА ПОДГОТОВКА НА СПЕЦИЈАЛИТЕТ 
ОД ДИВЕЧ

Специјалитетите од дивеч се многу вкусни, а тоа најдобро го знаат гурманите. Дивечот се подготвува на специфичен начин кој одзема малку повеќе време, но тоа воопшто не треба да ве поколеба доколку се одлучите за претстојните празници да се почестите со вкусен дивеч. Со ваквите специјалитети најдобро одат црните вина и тоа што постари тоа подобро.


КОЈА Е ТАЈНАТА ЗА  ПОДГОТВКА НА ВКУСЕН ДИВЕЧ

  • Дивечот мора пред да се подготви да отстои во маринат: во лонец се става 2,5 л. вода, 1/2 црно вино, 20 гр. вински оцет, врзоп нане, 2 главици кромид, главица лук, 3 ловорови листа, неколку зрна бибер и 1 лимун. 
  • Се вари 50 минути па се остава да се лади. Се сече дивечот и се прелива, па се става да стои на ладно од 24 часа до 3 дена.
  • Млад дивеч не се маринира туку се витка во оцетна крпа да стои 24 часа, а крпата треба постојано да се навлажнува.



ПРАЗНИЦИТЕ СЕ БЛИЖАТ !

ЗАТОА НЕ ЧЕКАЈТЕ !

ЗАПОЧНЕТЕ ДА ГИ ПРИМЕНУВАТЕ ОВИЕ МАЛИ СОВЕТИ ЗА ГОЛЕМИ ПРОМЕНИ



 



No comments:

Post a Comment