ПОДГОТВЕТЕ ВКУСНА ПЕЧЕНА МИСИРКА ЗА
НОВОГОДИШНИТЕ ПРАЗНИЦИ
СОСТОЈКИ
1 мисирка тешка околу 3-4 кг., сол, масло, 3-4 лажици врело млеко.
ПОДГОТОВКА
Мисирката добро се чисти и се мие, се посолува однадвор и во внатрешноста, се прелива со масло и се става да се пече. Во садот во кој што се пече се додава малку вода. За време на печењето постојано се прелива со сокот. Доколку е потребно се додава уште масло. Мисирката за да биде посочна, за време на печењето се прелива со 3-4 лажици врело млеко. Печената мисирка се служи топла цела на маса и се сече пред сите, или ладна претходно исечена и декорирана по желба.
ДОБАР АПЕТИТ !
ПРАЗНИЦИТЕ СЕ БЛИЖАТ !
ЗАТОА НЕ ЧЕКАЈТЕ !
ЗАПОЧНЕТЕ ДА ГИ ПРИМЕНУВАТЕ ОВИЕ МАЛИ СОВЕТИ ЗА ГОЛЕМИ ПРОМЕНИ
No comments:
Post a Comment