Wednesday, December 11, 2013

КАКО ДА ПОДГОТВИТЕ ПЕЧЕНА МИСИРКА ?



ПОДГОТВЕТЕ ВКУСНА ПЕЧЕНА МИСИРКА ЗА 
НОВОГОДИШНИТЕ ПРАЗНИЦИ

СОСТОЈКИ

1 мисирка тешка околу 3-4 кг., сол, масло, 3-4 лажици врело млеко.


ПОДГОТОВКА

Мисирката добро се чисти и се мие, се посолува однадвор и во внатрешноста, се прелива со масло и се става да се пече. Во садот во кој што се пече се додава малку вода. За време на печењето постојано се прелива со сокот. Доколку е потребно се додава уште масло. Мисирката за да биде посочна, за време на печењето се прелива со 3-4 лажици врело млеко. Печената мисирка се служи топла цела на маса и се сече пред сите, или ладна претходно исечена и декорирана по желба.


ДОБАР АПЕТИТ !

ПРАЗНИЦИТЕ СЕ БЛИЖАТ !

ЗАТОА НЕ ЧЕКАЈТЕ !

ЗАПОЧНЕТЕ ДА ГИ ПРИМЕНУВАТЕ ОВИЕ МАЛИ СОВЕТИ ЗА ГОЛЕМИ ПРОМЕНИ





No comments:

Post a Comment