ПОДГОТВЕТЕ ВКУСНО ПЕЧЕНО СВИНСКО КАРЕ
СОСТОЈКИ
Цело парче свинско каре околу 1- 1,200 кг. , сол, маст.
СОСТОЈКИ
Цело парче свинско каре околу 1- 1,200 кг. , сол, маст.
ПОДГОТОВКА
Целото парче свинско каре се мие, се брише со салфетка, се посолува од сите страни и се става во земјена тава. Се загрева маста и со врела маст се прелива карето, а потоа се става во рерна да се пече околу 2 часа. За време на печењето постојано се налева со малку топла вода. Печеното каре треба да биде убаво вцрвенето од сите страни. Кога е готово се сече на парчиња, се сервира прелиено со сокот во кој се печеше. Се служи со салата, компири ( приготвени по желба ), солен пилав, динстана зелка.
ДОБАР АПЕТИТ !
ПРАЗНИЦИТЕ СЕ БЛИЖАТ !
ЗАТОА НЕ ЧЕКАЈТЕ !
ЗАПОЧНЕТЕ ДА ГИ ПРИМЕНУВАТЕ ОВИЕ МАЛИ СОВЕТИ ЗА ГОЛЕМИ ПРОМЕНИ
No comments:
Post a Comment