Friday, December 13, 2013

КАКО ДА ПОДГОТВИТЕ ПЕЧЕНО СВИНСКО КАРЕ ?



ПОДГОТВЕТЕ ВКУСНО ПЕЧЕНО СВИНСКО КАРЕ

СОСТОЈКИ

Цело парче свинско каре околу 1- 1,200 кг. , сол, маст. 



ПОДГОТОВКА

Целото парче свинско каре се мие, се брише со салфетка, се посолува од сите страни и се става во земјена тава. Се загрева маста и со врела маст се прелива карето, а потоа се става во рерна да се пече околу 2 часа. За време на печењето постојано се налева со малку топла вода. Печеното каре треба да биде убаво вцрвенето од сите страни. Кога е готово се сече на парчиња, се сервира прелиено со сокот во кој се печеше. Се служи со салата, компири ( приготвени по желба ), солен пилав, динстана зелка. 


ДОБАР АПЕТИТ !

ПРАЗНИЦИТЕ СЕ БЛИЖАТ !

ЗАТОА НЕ ЧЕКАЈТЕ !

ЗАПОЧНЕТЕ ДА ГИ ПРИМЕНУВАТЕ ОВИЕ МАЛИ СОВЕТИ ЗА ГОЛЕМИ ПРОМЕНИ






No comments:

Post a Comment