ПОДГОТВЕТЕ ПАСТРМКА НА ОХРИДСКИ НАЧИН
ПОТРЕБНО
4 пастрмки, 3 главици кромид, 2 свежи домати, 1 главица лук, 2 дл. бело вино, 1 китка магдонос, сол, бибер, зејтин.
ПОДГОТОВКА
Рибата се чисти, се мие и се суши со крпа, па се посолува, се става бибер и се пржи на масло од двете страни.Пржените пастрмки се полнат со фил.
ФИЛ
Ситно сецкан кромид, лук, излупените домати и ситно сецкан магдонос, се мешаат и се посолуваат.
Полнетите пастрмки се ставаат во огноотпорен сад, се прелеваат со бело вино и се запечуваат во рерна 15 минути на температура од 180 степени.
ДОБАР АПЕТИТ !
ЗАТОА НЕ ЧЕКАЈТЕ !
ЗАПОЧНЕТЕ ДА ГИ ПРИМЕНУВАТЕ ОВИЕ МАЛИ СОВЕТИ ЗА ГОЛЕМИ ПРОМЕНИ
ФИЛ
Ситно сецкан кромид, лук, излупените домати и ситно сецкан магдонос, се мешаат и се посолуваат.
Полнетите пастрмки се ставаат во огноотпорен сад, се прелеваат со бело вино и се запечуваат во рерна 15 минути на температура од 180 степени.
ДОБАР АПЕТИТ !
ЗАТОА НЕ ЧЕКАЈТЕ !
ЗАПОЧНЕТЕ ДА ГИ ПРИМЕНУВАТЕ ОВИЕ МАЛИ СОВЕТИ ЗА ГОЛЕМИ ПРОМЕНИ
No comments:
Post a Comment