Tuesday, March 25, 2014

КАКО ДА НАПРАВИТЕ ТАРТ СО СИРЕЊЕ И СПАНАЌ ?



НАПРАВЕТЕ ВКУСЕН ТАРТ СО СИРЕЊЕ И СПАНАЌ
( ЗА 6 ЛИЦА )

СОСТОЈКИ

250 гр. тесто КАКО СЕ ПРАВИ СОЛЕНО ИЛИ СЛАТКО ТАРТ ТЕСТО ? , 100 гр. јако сирење, 100 гр. спанаќ или блитва, 200 гр. павлака, 100 гр. рендан ементалер или гауда, 1 јајце и малку рендани оревчиња.

ВО ФРАНЦУСКАТА КУЈНА МНОГУ Е ПОПУЛАРНО ТЕСТОТО ТАРТ. СЕ КОРИСТИ КАКО СОЛЕНО ИЛИ СЛАТКО. ТАРТОТ ОДЛИЧНО СЕ ВКЛОПУВА КАКО ПРЕДЈАДЕЊЕ, ГЛАВНО ЈАДЕЊЕ ИЛИ ДЕСЕРТ.

 ПОДГОТОВКА

Вклучете ја рерната. Спанаќот ставете го 30 секунди во голема количина вода што врие, а потоа процедете. Плехот обложете го со тесто и иситнете го сирењето по целата површина на тестото. Јајцето ставете го во сад за матење и додадете ја павлаката. Изматете со вилушка ( претходно додадете сол, бибер, оревчињата рендани и рендано сирење). Спанаќот крупно исечете го и додадете го во филот. Се прелејте преку тестото и печете околу 35 минути.


ДОБАР АПЕТИТ !

ЗАТОА НЕ ЧЕКАЈТЕ !

ЗАПОЧНЕТЕ ДА ГИ ПРИМЕНУВАТЕ ОВИЕ МАЛИ СОВЕТИ ЗА ГОЛЕМИ ПРОМЕНИ





No comments:

Post a Comment