НАПРАВЕТЕ ВКУСЕН ТАРТ СО СИРЕЊЕ И СПАНАЌ
( ЗА 6 ЛИЦА )
СОСТОЈКИ
250 гр. тесто КАКО СЕ ПРАВИ СОЛЕНО ИЛИ СЛАТКО ТАРТ ТЕСТО ? , 100 гр. јако сирење, 100 гр. спанаќ или блитва, 200 гр. павлака, 100 гр. рендан ементалер или гауда, 1 јајце и малку рендани оревчиња.
ВО ФРАНЦУСКАТА КУЈНА МНОГУ Е ПОПУЛАРНО ТЕСТОТО ТАРТ. СЕ КОРИСТИ КАКО СОЛЕНО ИЛИ СЛАТКО. ТАРТОТ ОДЛИЧНО СЕ ВКЛОПУВА КАКО ПРЕДЈАДЕЊЕ, ГЛАВНО ЈАДЕЊЕ ИЛИ ДЕСЕРТ. |
ПОДГОТОВКА
Вклучете ја рерната. Спанаќот ставете го 30 секунди во голема количина вода што врие, а потоа процедете. Плехот обложете го со тесто и иситнете го сирењето по целата површина на тестото. Јајцето ставете го во сад за матење и додадете ја павлаката. Изматете со вилушка ( претходно додадете сол, бибер, оревчињата рендани и рендано сирење). Спанаќот крупно исечете го и додадете го во филот. Се прелејте преку тестото и печете околу 35 минути.
ДОБАР АПЕТИТ !
ЗАТОА НЕ ЧЕКАЈТЕ !
ЗАПОЧНЕТЕ ДА ГИ ПРИМЕНУВАТЕ ОВИЕ МАЛИ СОВЕТИ ЗА ГОЛЕМИ ПРОМЕНИ
No comments:
Post a Comment