ПОСНИ ТОПЧИЊА
СОСТОЈКИ
4 филџани масло, 2 филџана топла вода, 1 пециво, 2 ванилин шеќер, 500 гр. брашно, мармалад, малку ореви и 250 гр. шеќер во прав.
ПОДГОТОВКА
Се замесува брашното со маслото, топлата вода, пецивото. Се обликуваат топчиња и во секое се става малку мармалад или јатка орев и се ставаат во подмачкан плех да се печат. Кога ќе бидат готови се валкаат во шеќер во прав, во кој претходно сте ставиле ванила.
ДОБАР АПЕТИТ
ЗАТОА НЕ ЧЕКАЈТЕ !
ЗАПОЧНЕТЕ ДА ГИ ПРИМЕНУВАТЕ ОВИЕ МАЛИ СОВЕТИ ЗА ГОЛЕМИ ПРОМЕНИ
СОСТОЈКИ
4 филџани масло, 2 филџана топла вода, 1 пециво, 2 ванилин шеќер, 500 гр. брашно, мармалад, малку ореви и 250 гр. шеќер во прав.
ПОДГОТОВКА
Се замесува брашното со маслото, топлата вода, пецивото. Се обликуваат топчиња и во секое се става малку мармалад или јатка орев и се ставаат во подмачкан плех да се печат. Кога ќе бидат готови се валкаат во шеќер во прав, во кој претходно сте ставиле ванила.
ДОБАР АПЕТИТ
ЗАТОА НЕ ЧЕКАЈТЕ !
ЗАПОЧНЕТЕ ДА ГИ ПРИМЕНУВАТЕ ОВИЕ МАЛИ СОВЕТИ ЗА ГОЛЕМИ ПРОМЕНИ
No comments:
Post a Comment