Friday, March 14, 2014

КАКО ДА НАПРАВИТЕ ТАРТ СО ПЕЧУРКИ ?


НАПРАВЕТЕ ВКУСЕН ТАРТ СО ПЕЧУРКИ

СОСТОЈКИ
( за 6 лица )

250 гр. тесто Како се прави солено или слатко ТАРТ тесто ? , 250 гр. печурки буковки, 1 јајце + 1 жолчка, 75 гр. павлака, 1 дл. млеко, 60 гр. шунка, 2 праз, 25 гр. путер, сол и бибер.

  ВО ФРАНЦУСКАТА КУЈНА МНОГУ Е ПОПУЛАРНО ТЕСТОТО ТАРТ. СЕ КОРИСТИ КАКО СОЛЕНО ИЛИ СЛАТКО. ТАРТОТ ОДЛИЧНО СЕ ВКЛОПУВА КАКО ПРЕДЈАДЕЊЕ, ГЛАВНО ЈАДЕЊЕ ИЛИ ДЕСЕРТ.

ПОДГОТОВКА

Вклучете ја рерната. Со тестото обложете го плехот. Исчистете го празот и ситно исецкајте го. Шунката исто така ситно исецкајте ја, измијте ги печурките и исечете ги на тенки кругови.
Стопете го путерот, додадете го празот, шунката и печурките и динстајте на тивок оган постојано мешајќи, додека сета течност не испари.
Јајцата, млекото и павлаката ставете ги во сад и матете со вилушка. Помешајте со филот од печурки, тргнете од оган и уште малку мешајте. Сипете преку тестото.
Ставете во рерна и печете околу 35 минути.


ДОБАР АПЕТИТ

ЗАТОА НЕ ЧЕКАЈТЕ !

ЗАПОЧНЕТЕ ДА ГИ ПРИМЕНУВАТЕ ОВИЕ МАЛИ СОВЕТИ ЗА ГОЛЕМИ ПРОМЕНИ





No comments:

Post a Comment