МОЦАРТ ТОПЧИЊА
СОСТОЈКИ
50 гр. путер, 2 жолчки, 25 гр. шеќер во прав, 85 гр. какао, 175 гр. рендана чоколада за готвење, 175 гр. млечна чоколада.
ПОДГОТОВКА
Изматете ги путерот и жолчките со шеќерот во прав во светла пенеста смеса. Додадете го какаото и ренданата чоколада. Измесете ја смесата и од неа правете топчиња. Ставете ги во плех обложен со хартија за печење, а потоа држете ги во фрижидер половина час.
Млечната чоколада растопете ја на пареа. Извадете ги топчињата од фрижидер, набоцкајте ги со чепкалки и ставајте ги во растопената млечна чоколада и неколку пати завртете ги во воздух да се изладат, а потоа вратете ги во плехот и внимателно извадете ги чепкалките. Кога сите топчиња ќе ги прекриете со чоколадата, ставете ги уште на половина час во фрижидер.
Сервирајте ги во хартиени кошнички.
ДОБАР АПЕТИТ !
ЗАТОА НЕ ЧЕКАЈТЕ !
ЗАПОЧНЕТЕ ДА ГИ ПРИМЕНУВАТЕ ОВИЕ МАЛИ СОВЕТИ ЗА ГОЛЕМИ ПРОМЕНИ
No comments:
Post a Comment