САХЕР ТОРТА
СОСТОЈКИ
150 гр. путер, 150 гр. шеќер, 1 ванилин шеќер, 4 жолчки, 150 гр. чоколада, 250 гр. брашно, 1 1/2 лажичка пециво, 4 лажици млеко, 4 белки
ГЛАЗУРА : 150 гр. чоколада, 150 гр. путер, 2 лажици рум
ПОДГОТОВКА
Путерот со шеќерот, ванилин шеќерот и жолчките матете ги додека не се запенат. Во смесата ставете ја омекнатата чоколада. Брашното измешајте го со пецивото и постепено додавајте го на смесата со путерот. Употребете толку млеко за да може тестото тешко да се одделува од лажицата. На крај во смесата додадете го цврстиот снег од белките. Тестото печете го во намастено и со хартија обложено тавче бр. 24, 40-50 минути во загреана рерна на 200 степени.
За глазурата полека топете ја чоколадата, а откако ќе се стопи ставете ги путерот и румот. Оставете измешаната смеса малку да се излади, а потоа со неа филувајте ја изладената торта.
ДОБАР АПЕТИТ !
ЗАТОА НЕ ЧЕКАЈТЕ !
ЗАПОЧНЕТЕ ДА ГИ ПРИМЕНУВАТЕ ОВИЕ МАЛИ СОВЕТИ ЗА ГОЛЕМИ ПРОМЕНИ
За глазурата полека топете ја чоколадата, а откако ќе се стопи ставете ги путерот и румот. Оставете измешаната смеса малку да се излади, а потоа со неа филувајте ја изладената торта.
ДОБАР АПЕТИТ !
ЗАТОА НЕ ЧЕКАЈТЕ !
ЗАПОЧНЕТЕ ДА ГИ ПРИМЕНУВАТЕ ОВИЕ МАЛИ СОВЕТИ ЗА ГОЛЕМИ ПРОМЕНИ
No comments:
Post a Comment