ПОДГОТВЕТЕ И УЖИВАЈТЕ ВО ВКУСОТ НА КАФЕ " LIEGEOIS "
( АВСТРИЈА )
Првобитното име на овој ладен десерт од Виена е " Kafe Vienoaz " и како таков ја освоил цела Европа. После првата светска војна, овој германски назив засметал, па е променет во " Kafe Liegeois ".
ПОДГОТОВКА
( количина за едно лице )
Две топки сладолед од кафе, филџан јако црно кафе, шлаг.
Во чаша сипете ладно јако црно кафе, ставете сладолед и сето тоа прекријте го со шлаг. Можете да декорирате со бонбони кои потсетуваат на зрно кафе.
ВКУС КОЈ ВРЕДИ ДА СЕ ПРОБА !
ЗАТОА НЕ ЧЕКАЈТЕ !
ЗАПОЧНЕТЕ ДА ГИ ПРИМЕНУВАТЕ ОВИЕ МАЛИ СОВЕТИ ЗА ГОЛЕМИ ПРОМЕНИ
No comments:
Post a Comment