Sunday, January 19, 2014

КАКО ДА НАПРАВИТЕ БРЗИ ПИРОШКИ ?



ПОДГОТВЕТЕ БРЗИ И ВКУСНИ ПИРОШКИ

СОСТОЈКИ

4 јајца, 250 гр. јогурт или кисело млеко, 12 полни лажици брашно, половина лажичка сол, лажица шеќер и прашок за печиво.


ПОДГОТОВКА

Јајцата добро се матат, се додава јогуртот, брашното, прашокот за печиво, сол и шеќер. Од добро измешаната маса се зема со лажица малку, се издолжуваат формите и се пржат во врело масло. Пирошките можат да се служат со рендано сирење, кашкавал или да се премачкаат со крем сир. По желба и вкус може да се јадат и благи.

ДОБАР АПЕТИТ !

ЗАТОА НЕ ЧЕКАЈТЕ !

ЗАПОЧНЕТЕ ДА ГИ ПРИМЕНУВАТЕ ОВИЕ МАЛИ СОВЕТИ ЗА ГОЛЕМИ ПРОМЕНИ




No comments:

Post a Comment